Vitality Komplex - Recept na úspěšné pěstování muškátu a surfinie

muškát)

Chcete dosáhnout úspěšného pěstování nejen muškátu a surfinie, ale také dalších typů balkónových květin? Pak je Vitality Komplex Muškát a surfinie perfektní volbou.

Stručné informace

Vitality Komplex Muškát a surfinie je perfektní volbou pro všechny balkónové květiny. Aplikuje se zálivkou nebo postřikem na list. Je určen pro bohatě nakvetlé převisy 1x za 14 dní až do konce září. Taktéž se dá použít pro nezdravě vypadající květiny, přičemž aplikujeme jednou týdně po dobu jednoho měsíce. 

Kdy vysazovat muškáty?

Předpěstované sazenice sezónních rostlin vysazujeme v období dubna až května do samo zavlažovacího truhlíku. Doporučujeme zasazovat do substrátu AGRO. Zvolte speciální substrát pro balkónové rostliny. V tomto případě doporučujeme AGRO Substrát pro muškáty. Ten obsahuje startovací dávku hnojiva. Po výsadbě zalijte a po 15. květnu umístěte na cílové, pokud možno slunné stanoviště, nejlépe na balkón, kde je dostatek světla. 

Pro perfektní péči o muškáty doporučujeme produkt Vitality Komplex:

vitality komplex muškát

Kdy zalévat? 

Balkónové květiny doporučujeme zalévat ráno nebo navečer odstátou vodou a to přímo ke kořenům. Přibližně měsíc po zasazení začněte s pravidelným přihnojováním. Jeden týden si namíchejte zálivku z Kristalonu a druhý týden aplikujte Vitality Komplex. Nezapomeňte včas zabezpečit truhlík proti pádu. Předběžně odštipujte odkvetlé květy, které rostliny oslabují. 

Na jaké škůdce si dát pozor?

Častým nepřítelem muškátů i jiných balkónových rostlin jsou mšice a další saví škůdci. Na mšicích si pochutná beruška, zlatoočko nebo škvor. Ne vždy je tento drobný hmyz po ruce, protože můžete vyzkoušet na ochranu svých rostlin například NATURA Rock Effect.

Více produktů od značky Agro najdete na našem webu --ZDE--