Trávníkové hnojivo - výživa trávníku

Pokud chcete mít perfektní trávník, často se musíte postarat o pravidelné sečení a závlahu. Jenže ani to nestačí a je potřeba dodat trávníku správnou výživu. Trávník potřebuje na jaře dusík, na podzim zase draslík. Správně vyživený trávník je silný, bohatě odnožuje, je hustý a sytě zelený. Kromě toho má také velkou odolnost proti sešlapání, lépe přezimuje a je odolný proti plevelům, houbám a mechům.

S pravidelným hnojením doporučujeme začít jakmile denní teploty stoupnou alespoň na 12 °C. Je důležité použít hnojivo s vysokým obsahem dusíku. Právě dusík je důležitý pro rychlý jarní růst. Skvělou volbou je FLORIA Trávníkové hnojivo JARO - LÉTO, které obsahuje více než 20 % dusíku, a navíc v takové formě, která zaručí pozvolnější výživu po dobu 2 měsíců. V průběhu celého roku vám tak postačí jen 3 aplikace.

 trávníkové hnojivo FLORIA

Jak hnojivo aplikovat? 

Hnojivo aplikuje rozhozem, na větší plochy pak posypovým vozíkem. Pro aplikaci trávník zavlažte, aby se nastartovalo dlouhodobé uvolňování živin přímo do kořenové vrstvy.

Co když na hnojení nemáte dostatek času?

V tom případě je perfektní volbou FLORIA Trávníkové hnojivo Hnojím 1x ROČNĚ. Již podle názvu vám je jasné, že vám postačí pouze jediné hnojení a trávník tak získá pravidelnou výživu od jara až do začátku podzimu. Granule hnojiva rozhoďte na suchý trávník. Pokud byste aplikovali na trávník, který je vlhký, mohlo by se stát, že se granule přilepí na stébla a popálí je. 

Proč volit právě travní směsi od AGRO CS?

  • Společnost AGRO CS je právem jedním z nejzkušenějších dodavatelů osiv na evropský trh. Trávníkový program zahrnující osiva, hnojiva a prostředky následné péče o trávník patří k nosným a úspěšným programům společnosti již řadu let.
  • Travní směsi, které v AGRO CS vznikají, mají vždy základ v osivu pocházejícím od renomovaných šlechtících a pěstitelských podniků z celé Evropy. AGRO CS umí připravit směs pro konkrétní klimatické podmínky a konkrétní zatížení při samozřejmém zachování estetické a reprezentativní funkce. Neexistuje zákazník, prostor ani požadavek, jemuž by AGRO CS neuměli vyhovět. Od špičkových travních směsí splňujících maximální nároky na vzhled a funkčnost, až po travní směsi určené k zatravnění užitkových ploch. 


Hnojiva značky AGRO CS můžete nakoupit i na našem e-shopu:

Například: AGRO Garden Boom SPRING jarní trávníkové hnojivo 15 kg