Proč používat hydroponické živiny?

Hydroponické živiny poskytují nejnovější a komplexní výživu v půdě i hydroponii. 

Proč volit hydroponické živiny?

Hydroponické živiny poskytují vynikající výsledky jak při pěstování v půdě, tak i v hydroponii. Hydroponické živiny na minerální bázi poskytují komplexní a celkovou výživu rostlin. Vzhledem k tomu, že hydroponické systémy nepoužívají půdu, musí se spoléhat pouze na živný roztok, který jim poskytuje všechny potřebné prvky. To znamená, že hydroponická hnojiva narozdíl od ostatních musí obsahovat celé spektrum nezbytných prvků, takže jsou objemným a komplexním zdrojem živin vhodným pro všechny zahrady.

hydroponie pestovani

Rozdíly mezi klasickým a hydroponickým hnojivem

  • Klasické hnojivo je nevhodné pro hydroponii. Tato hnojiva obsahují pouze část živin a musí být kombinována s jinými hnojivy a půdou, aby poskytovala komplexní výživu.
  • Hydroponické hnojivo nabízí komplexní výživu rostlin. V hydroponickém systému nebo v půdě zajistí tato hnojiva, aby rostlina měla vše, co potřebuje, až do kořenové špičky. 

Jak zjistit, co vaše rostlina potřebuje?

Nutriční potřeby vašich rostlin se budou měnit po celou dobu jejich života. Sazenice potřebuje úplně jiné živiny než kvetoucí či plodící rostlina. Vzhledem k formě v jaké jsou dodávány (dvou či trojsložková hnojiva) a doplňkovým komponentům hydroponických hnojiv, mohou být poměry prvků v těchto hnojivech snadno upravitelné tak, aby odpovídaly potřebám rostlin ve všech fázích jejich růstu.