Vitality Komplex - Recept na úspěšné pěstování pokojových rostlin

pokojové rostliny

Chcete dosáhnout úspěšného pěstování pokojových rostlin. Toužíte po velkých rostlinách s krásnými a obrovskými květy? Pak je Vitality Komplex urychlovač hnojení pro pokojové rostliny perfektní volbou. 

Stručné informace

Vitality Komplex urychlovač hnojení pro pokojové rostliny je produkt určený pro všechny kvetoucí i nekvetoucí pokojové rostliny. Stejně jako u většiny produktů Vitality Komplex, i zde používáme se zálivkou nebo postřikem na listy, což většina pokojových rostlin velmi ocení. Pokud chcete dosáhnout zdravé rostliny se sytou barvou, doporučujeme aplikovat 1x za dní v období vegetace (květen - září) a 1x za měsíc v období říjen duben. Zmíněný produkt lze také použít pro oslabené rostliny a to 1x týdně po dobu jednoho měsíce. Stejně jako u většiny produktů Vitality Komplex, i zde doporučujeme kombinovat s Kristalonem. Těch nejlepších výsledků docílíte střídáním Kristalonu a Vitality komplex v týdenním intervalu.

Pro perfektní růst doporučujeme produkt Kristalon Gold + AGRO Vitality Komplex:

kristalon gold

Jaké nároky mají pokojové rostliny?

Složitá otázka, na kterou vám možná nenabídneme dostatečnou odpověď. Každá pokojová rostlina má totiž jiné nároky. Každá z nich pochází z jiného kouta světa a tak není žádné překvapení, že každá potřebuje něco jiného. Obecně ale platí, že v průběhu roku se péče o ně mění. V zimním období je nutné omezit jak zálivku, tak výživu. Naopak od jara do podzimu dochází k bujnému růstu a k tvorbě nových listů a květů. Pokud tomu tak ale není, je nutné rostliny přesadit do nového substrátu a také do většího květináče, aby mohl kořenový systém sílit. K přesazování doporučujeme použít speciální substrát určený pro pokojové rostliny. 

Co mají všechny pokojové rostliny společného?

Všechny pokojové rostliny vyžadují celoroční výživu a proto je velmi důležité dodat vaší rostlině pravidelný přísun živin. V tomto případě doporučujeme zvolit buď z řady kapalných hnojiv a nebo sáhnout po zlaté cestě a to plně rozpustném krystalickém hnojivu KRISTALON. Ve vegetačním období aplikujte 1x za týden a přes zimu snižte frekvenci na polovinu. Taktéž doporučujeme prostřídat se zálivkou Vitality Komplex ve dvoutýdenním cyklu.

Výhody produktu Vitality komplex pokojové rostliny:

  • Až o 34 % bohatší růst a kvetení
  • Regeneruje oslabené a poškozené rostliny